Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website en op websites van derden te verhogen. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming. Klik op instellingen om aan te geven welke cookies je accepteert.

Lees ons privacy statement of onze cookieverklaring voor meer informatie.

03-Jul-2023

In de schoenen van: Durrani Helpende Plus

Mijn naam is Durrani Bannink en ik ben 28 jaar oud. Ik mag mezelf gelukkig prijzen als moeder van twee prachtige kinderen.

Wie ben ik?

In 2013 ben ik voor mijn studie in Apeldoorn op kamers gaan wonen en begon ik aan de opleiding mbo verpleegkundige niveau 4. Helaas moest ik eind 2015 wegens de kinderopvangtoeslag affaire stoppen met de opleiding.

De opleiding gaf mij wel een diploma mee voor Helpende Plus gezien de fase en opgedane ervaring tijdens de opleiding. Gelukkig kon ik toen gaan werken als Helpende Plus. Ik kom zelf uit een klein dorpje bij de Duitse grens en was daarvoor helemaal niet bekend in Apeldoorn naast de route van ‘mijn’ kamer en school. Ik besloot op zoek te gaan naar een baan waarin ik mijn eigen werktijden kon indelen zodat ik er ook voor mijn dochter kon zijn. Via deze route kwam ik bij Care4Group terecht in Zwolle. Hier ben ik toentertijd gestart als uitzendkracht.

In de tussentijd ben ik verhuisd naar Zuid-Holland en ben ik inmiddels werkzaam als ZZP’er voor Regio West. Superfijn dat de Care4Group ook in Barendrecht zit, zo kon ik mijn werkzaamheden voortzetten via hen. Ik vond deze overgang erg fijn verlopen, er is meegedacht met deze overgang en inmiddels ben ik werkzaam binnen verschillende organisaties met verschillende doelgroepen. Ik houd zelf van afwisseling, maar probeer toch ook wel veel bij dezelfde organisaties te werken. Dit is voor beide partijen fijn. Ik vind het namelijk belangrijk dat de zorgvragers en collega’s mij ook leren kennen als persoon en we van elkaar weten wat we aan elkaar hebben. Dit zorgt voor continuïteit van de zorg en hierdoor ook het bieden van kwalitatieve zorg.

Wanneer ik iets voor iemand heb kunnen betekenen maakt dit mijn dag compleet. Het zit soms in de kleine dingen die we voor elkaar doen, waar je soms niet eens bij stil staat. Ik haal veel energie uit het werken in de zorg, sinds mijn snuffelstage op het vmbo ben ik in de zorg gebleven. Het mooie hieraan vind ik dat ieder persoon op zijn eigen manier uniek is, achter elke zorgvrager zit een verhaal, en daar ben ik altijd benieuwd naar, waarom is hij/zij zoals hij/zij is. Het verdiepen in de achtergrond laat mijn ook betere zorg bieden aan de mens, je komt erachter waarom hij/zij reageert zoals hij/zij reageert (zelfs als ze t zelf niet meer weten).

Vanaf mijn stage zag ik veel eenzaamheid binnen de ouderenzorg en ik vond dat ik daar iets mee moest doen. Ik vind het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en de medemens te behandelen zoals jij zelf ook behandelt wilt worden.

Ik zit nog steeds heel erg op mijn plek binnen de zorg!