Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website en op websites van derden te verhogen. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming. Klik op instellingen om aan te geven welke cookies je accepteert.

Lees ons privacy statement of onze cookieverklaring voor meer informatie.

25-Mar-2024

In de schoenen van… Gineke, Verzorgende-IG

1 juni 2016, mijn eerste werkdag als uitzendkracht, spannend! Want ik zat namelijk al 20 jaar bij dezelfde werkgever en nu ging ik voor een opdracht van 3 maanden aan de slag. Maar dit was geen probleem, ik kwam er oude collega’s tegen en een afdelingshoofd die ik ook nog kende. Hoe fijn, het was een warm welkom. 

Na 3 maanden detachering ben ik overal en nergens aan het werk geweest, ook op een plek waar ik niet blij van werd. Tijdens het werken heb ik het kantoor van Care4Flex gebeld, uitgelegd wat er aan de hand was en gezegd dat ik daar niet weer heen wilde gaan. Dit is gerespecteerd en genoteerd. Op een gegeven moment werd ik gevraagd of ik naar een verpleeghuis in Assen wilde gaan om tijdens de kerstvakantie te gaan werken. Dat pakte ik met alle liefde aan, uit deze vakantieopdracht is toen een werkperiode ontstaan van 3 jaar, op één en dezelfde afdeling. Hier heb ik met heel veel plezier gewerkt, er waren fijne collega’s en wat nog wel het mooiste was, ik werd gewaardeerd!

Tijdens de corona periode ben ik 2 weken thuis geweest, mijn driejarige samenwerking werd stopgezet, alle externen eruit, niemand wist toen nog hoe of wat corona deed. Na 2 weken klussen thuis, werd ik gebeld of ik weer aan het werk wilde. ”Natuurlijk!” Ik kwam terug op mijn eerste werkplek, weer een fijn welkom gekregen. Van daaruit op verschillende plekken gewerkt, maar meestal voor een langere periode, de kortste was 3 maanden, de langste 1,5 jaar.

Nu ga ik weer per 1 april 2024 terug naar een heel fijne werkplek, ook hier heb ik eerst 3 maanden gewerkt maar komt er nu toch weer een langere opdracht uit. Ik weet dat personeel en bewoners blij zijn dat ik terugkom.

Waarom ben ik überhaupt uitzendkracht geworden? Ik wou iets anders en het kon op dat moment. Ik moet zeggen dat dit voor mij de beste beslissing is geweest die ik ooit heb kunnen maken. Ik heb geen last van verplichte vergaderingen, de extra taken die je in vaste dienst hebt als verzorgende-IG, heb ik niet meer. Ik kan me echt focussen op de zorg! Ik kom de collega’s waar ik mee werk tegemoet en ik ga ze helpen waar zij dat nodig achten. Ik ga de afdeling op en zij kunnen hun administratie doen. Ik weet namelijk uit eigen ervaring dat daar geen tijd voor is. Ik ga op zoek naar klusjes, zoals rolstoelen en tilliften schoonmaken, met bewoners in gesprek gaan of een rondje wandelen. Tijdens een lange opdracht neem ik wel taken over zoals de huisarts of apotheek bellen. Als uitzendkracht heb ik ook een verantwoordelijkheid, namelijk mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik ben trots op het bureau waar ik voor werk. Ik heb heel goed contact met het kantoor, ik kan bellen als er iets is, we praten erover en we maken een plan als dat nodig mocht zijn. Want nog steeds loop ik ook tegen dingen aan en soms kan erover praten heel goed zijn. Ik word enorm gewaardeerd en dat koester ik. 

Gineke