Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website en op websites van derden te verhogen. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming. Klik op instellingen om aan te geven welke cookies je accepteert.

Lees ons privacy statement of onze cookieverklaring voor meer informatie.

13-Jul-2020

Sporten voor ontspanning

Ik hoor je denken sporten om te ontspannen?! Ik heb de hele dag hard gewerkt, eten gemaakt misschien ook nog wel de kinderen naar bed gebracht en dan ook nog sporten. Ik plof liever op de bank en ga daarna lekker naar bed.

Je hoofd draait misschien nog wel op volle toeren als je naar bed gaat en je slaapt onrustig. Misschien had je toch maar beter kunnen gaan sporten.

Nu denk je nog steeds sporten is niks voor mij, maar zoek een vorm van sport die bij jezelf past. Dan is het prima lang vol te houden.

Gelukkig bieden ze vanuit het werk steeds meer mogelijkheden om fit en vitaal te zijn, te blijven of te worden. Zo zijn er fietsplannen en mogelijkheden voor vergoedingen van sportabonnementen. Wat mij betreft, een super goede ontwikkeling om het sporten te stimuleren. En er is altijd de mogelijkheid om in de pauze even lekker naar buiten te gaan om een wandeling maken. Je bent even lekker in beweging en kan op deze manier je gedachten verzetten. 

Toen ik in de zorg werkte, was dat al een sport op zich. En vaak dacht ik dan in de avond  “Ik blijf lekker thuis”, maar toch ging ik. En wat was dat dan altijd een heerlijk gevoel. Even mijn hoofd leegmaken en nergens anders mee bezig zijn. Behalve dan natuurlijk met hetgeen dat ik leuk vind en de ontspanning biedt. 

Ik sport (Atletiek) al sinds mijn vijfde en het is ook echt een onderdeel van mijn leven. Ik heb wel eens wat anders geprobeerd wegens blessures, maar voor mij is buitensporten het fijnst. Minimaal 3x per week ga ik naar de atletiekbaan toe. 

Op mijn vrije dagen ga ik vaak fietsen met mijn zoontje. Hij vindt het leuk en geweldig; en ik ben lekker even actief bezig. Beweging is niet alleen goed voor je lichaam maar ook zeker voor je geest. Voor mij een echte oplaadpunt!

Als je na een lange dag werken denkt “nou echt niet”, probeer dan toch eens te gaan om te kijken wat het met je doet! Ik ben heel benieuwd naar je gevoel en/of resultaat.

Sportieve groetjes

Kim