Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website en op websites van derden te verhogen. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming. Klik op instellingen om aan te geven welke cookies je accepteert.

Lees ons privacy statement of onze cookieverklaring voor meer informatie.

08-Jun-2021

Van huishoudelijk medewerker tot

In 2014 kwam ik via een familielid voor het eerst in aanraking met de Care4 Group.

Via Care4 Group werkte ik met regelmaat in de ouderenzorg als huishoudelijk medewerker, naast mijn administratieve opleiding. Dit was mijn eerste kennismaking met de zorg en ik merkte al snel dat ik er plezier uithaalde, om de dagen wat leuker te maken van de ouderen die in deze instellingen verbleven. Al snel dwaalde het idee door mijn hoofd om meer voor deze doelgroep te betekenen. 

Na het behalen van mijn administratieve studie ben ik eerst in het bedrijfsleven gaan werken, maar gedurende de tijd besefte ik dat ik de zorg begon te missen en keerde ik terug naar de Care4 Group. 

Na diverse gesprekken met intercedenten en een opleidingscoördinator, ben ik weer gaan werken in de ouderenzorg en kon ik starten met de opleiding verzorgende-IG via de LOI. 

Via de Care4 Group kreeg ik een werkplek en Karin werd mijn praktijkbegeleider vanuit de Care4Academy. Na ruim een jaar bleek dat de thuisstudie maar lastig te combineren was met het werk en mijn gezinsleven. Na een gesprek hebben we besloten de opleiding voort te zetten via het reguliere onderwijs in een werk/leertraject bij het Friese poort college in Drachten. Hier heb ik meteen de mogelijkheid gekregen om mijn opleiding te verbreden met maatschappelijke zorg.

Binnen 2 jaar is het mij gelukt deze opleiding af te ronden en heb ik veel mogen leren binnen de muren van zorgcentrum de Westerholm in Haren. Want zonder deze mooie werkplek en de inzet van mijn collega’s was dit natuurlijk niet gelukt!

Mijn dank gaat dan ook uit naar mijn begeleiders en collega’s in de Westerholm, maar natuurlijk ook naar Esther van der Meer en Karin Blanke van de Care4 Group voor de fijne begeleiding en coaching die ik tijdens mijn opleiding van hen heb gekregen. Zij hebben mij de kans en mogelijkheid gegeven om mijn droom na te jagen. Daar komt bij dat ik de trotse eigenaar ben van een vast contract, met een leaseauto van de Care4 Group en kijk ik uit naar nieuwe detacheringsopdrachten!

Of ik nog dromen heb voor de toekomst?! Jazeker ik zou na verloop van tijd nog graag verder willen studeren op het gebied van begeleiding. Jongeren en volwassenen met diverse problematiek, dat lijkt mij een ontzettend mooie doelgroep om mijn horizon verder te verbreden. Maar eerst ga ik mijn steentje bijdragen in de ouderenzorg.

Errelson Espoza